Συχνές ερωτήσεις

Ποια-ος είναι κατάλληλη-ος για πλαστική κοιλίας?

Καλή υποψήφια-ος είναι εκείνοι-ες που έχουν καλές αναλογίες βάρους/ύψος και χαλαρό δέρμα στην κοιλιά καθώς και χαλαρούς κοιλιακούς μύες είτε σαν αποτέλεσμα κύησης είτε μετά από απώλεια βάρους. Βρείτε περισσότερα στο menu του site μας.

Ποιοι τύποι επεμβάσεων υπάρχουν?

Υπάρχουν διαφορετικές επεμβάσεις για τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Όλοι οι τύποι έχουν σκοπό την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος της κοιλιάς και το τέντωμα των κοιλιακών μυών. Υπάρχει εκτεταμένη ανάλυση μέσα στο site μας που μπορείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες που θέλετε για τις τεχνικές.

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος εξαρτάται από τον πλαστικό χειρουργό που θα επιλέξετε, την κλινική που θα γίνει η επέμβαση και τον αναισθησιολόγο. Οι τιμές είναι διαφορετικές από κλινική σε κλινική και από ιατρό σε ιατρό.

Τι ακριβώς θα μου συμβεί την ώρα του χειρουργείου?

Ο γιατρός θα σας κάνει την τομή που έχετε συμφωνήσει ανάλογα με το είδος της κοιλιοπλαστικής. Κατόπιν θα αφαιρέσει το πλεονάζον δέρμα και θα τεντώσει τους κοιλιακούς μύες. Κάποιες φορές είναι απαραίτητη μια μικρή λιποαναρρόφηση στο πλάι της κοιλιάς. Ο ομφαλός θα τοποθετηθεί σε νέα θέση.

Πώς θα νιώθω στην περίοδο της ανάρρωσης;

Η ανάρρωση από την κοιλιοπλαστική είναι μια περίοδος για ήπιες κινήσεις τις πρώτες 3-4 ημέρες που συνοδεύονται από ένα προσωρινό πόνο ή μάλλον δυσφορία. Οι παροχετεύσεις βγαίνουν σε 48 ώρες μετά από την επέμβαση και γενικά μπορείτε να επιστρέψετε στην δουλειά σας σε 6 ημέρες περίπου. Βοηθάει πολύ η ήπια βάδιση.

Ποιο είναι το όφελος από την πλαστική κοιλίας

Η πλαστική κοιλίας βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος και φυσικά την αυτοπεποίθηση του ατόμου που υποβάλλεται σ’αυτή. Μπορεί όπως έχουμε πεί να γίνει μετά από απώλεια βάρους για να αφαιρέσει το χαλαρό δέρμα και να τεντώσει τους μύες.

Διαφέρει η πλαστική κοιλίας από τον άνδρα στην γυναίκα;

Ναι γιατί ο πλαστικός χειρουργός προσπαθεί να δώσει διαφορετικό περίγραμμα στον άνδρα απ’ ότι στην γυναίκα. Βέβαια οι τεχνικές παραμένουν οι ίδιες αλλά τις χρησιμοποιούμε διαφορετικά.

Πως μπορώ να διατηρήσω το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής;

Μπορείτε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα της επέμβασης εάν ασκείστε συστηματικά και ακολουθείτε πρόγραμμα καλής διατροφής.

Μπορώ να κάνω συνδυασμό επεμβάσεων;

Είναι συνηθισμένο να γίνονται συνδυασμοί επεμβάσεων με την πλαστική κοιλίας όπως πλαστική στήθους, λίφτινγκ μηρών ή λιποαναρρόφηση στις γυναίκες και επέμβαση γυναικομαστίας στους άνδρες.

Αφαιρούνται οι ραγάδες;

Όταν αυτές εντοπίζονται κάτω από τον ομφαλό αφαιρούνται μαζί με το δέρμα που αφαιρείται στην κανονική κοιλιοπλαστική. Οι υπόλοιπες εάν υπάρχουν τεντώνονται και βελτιώνονται με το τέντωμα του δέρματος.

Που ακριβώς βρίσκεται η τομή;

Η τομή στην κανονική κοιλιοπλαστική αρχίζει από το ένα ισχίο έως το άλλο και περνά από το εφήβαιο. Η τομή κρύβεται από το μπικίνι Ανάλογα με το είδος του μπικίνι οι πλάγιες τομές μπορούν να πάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Επιπλέον υπάρχει μια μικρή κυκλική τομή πέριξ του νέου ομφαλού.

Είναι καλύτερα να γίνεται η κοιλιοπλαστική πριν ή μετά από τις εγκυμοσύνες;

Είναι προτιμότερο να γίνεται η πλαστική κοιλίας μετά το τέλος του οικογενειακού προγραμματισμού. Οι ασθενείς όμως που έχασαν πολλά κιλά μετά από δίαιτα η χειρουργική κατά της παχυσαρκίας έχουν υπερβολικά χαλαρή κοιλιά.

Εάν η γυναίκα σκοπεύει να μείνει έγκυος στο απώτερο μέλλον ή είναι νέα σε ηλικία τότε τα πλεονεκτήματα να κάνει την επέμβαση πριν την μελλοντική εγκυμοσύνη είναι μεγαλύτερα από τα μειονεκτήματα.

Η γυναίκα σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να μείνει έγκυος μετά την κοιλιοπλαστική αλλά το τέντωμα της κοιλιάς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα της πλαστικής κοιλίας. Η απόφαση είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα και συζητείται εκτενώς με τον πλαστικό χειρουργό.

Είναι καλύτερα να χάσω βάρος πριν ή μετά την επέμβαση;

Όσο πιο κοντά είναι η ασθενής στο ιδανικό βάρος τόσο καλύτερα. Πολλοί ασθενείς εμπνέονται μετά την επέμβαση και χάνουν επιπλέον κιλά με άσκηση και διατροφή.

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση;

Σε κανονική κοιλιοπλαστική ο χρόνος δεν ξεπερνά τις 2 ώρες.

Πόσο συχνή είναι η επέμβαση στους άνδρες;

Είναι μια συχνή επέμβαση και μάλιστα σε άτομα που έχασαν κιλά και προσπαθούν να διώξουν το χαλαρό δέρμα με γυμναστική και επιπλέον δίαιτα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κανονικής και μίνι κοιλιοπλαστικής;

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές διαφορές αλλά η σημαντική είναι ότι η κανονική τεντώνει το δέρμα όλης της κοιλιάς ενώ η μίνι μόνο κάτω από τον ομφαλό. Στην μίνι αφαιρείται λιγότερο δέρμα από ότι στην κανονική. Στην μίνι δεν χρειάζεται νέο-τοποθέτηση του ομφαλού

 

Περισσότερα στο κεντρικό μας website:

www.kapositas.gr