Ανάρρωση

Πολλοί πιστεύουν ότι η ανάρρωση της κοιλιοπλαστικής είναι μια επίπονη διαδικασία.

Η εμπειρία μας με τις νέες τεχνικές πιστοποιεί ότι σαν επέμβαση δεν πονάει για αυτό και πολλές φορές μια κανονική κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυασθεί με πλαστική στήθους.

Καλό θα είναι οι ασθενείς μετά την επέμβαση να μείνουν στην κλινική να πάρουν τα αντιβιοτικά τους και τα ήπια παυσίπονα για μια/δυο ημέρες.

Εάν εξαιρέσει κανείς το μικρό τράβηγμα στο σημείο της τομής η επέμβαση δεν ταλαιπωρεί τον χειρουργημένο.

Εάν τοποθετηθούν παροχετεύσεις αφαιρούνται σε 1-2 24ωρα. Όλοι και όλες φορούν μια ειδική ζώνη κοιλίας που τους προστατεύει στις κινήσεις για να πάνε τουαλέτα και να κινούνται πιο άνετα ενώ παράλληλα πιέζει το δέρμα προς την κοιλιά για καλύτερη επούλωση.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι μη καπνιστές κάνουν καλύτερη και γρηγορότερη ανάρρωση από τους καπνιστές και δίνουμε οδηγίες διακοπής του καπνίσματος πριν και μετά την επέμβαση.

Μια στις 15 περιπτώσεις μπορεί να παρουσιάσουν κάποιες εκροές υγρών από το τραύμα και αντιμετωπίζεται συντηρητικά.

Η επάνοδος στην εργασία ποικίλλει ανάλογα με την έκταση της επέμβασης αλλά και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου.Πιστεύουμε σε μια εβομάδα μπορούν οι χειρουργημένοι να επιστρέψουν στην εργασία.

Στο πρόγραμμα γυμναστικής επιστέφουν μετά από 6 εβδομάδες. Σε όλους χορηγούμε αντιβιωτικά από το στόμα και παρακολουθούμε τους ασθενείς μας σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα αλλά χρειάζεται χρόνος έως και 6 μήνες για να δει κάποιος το τελικό αποτέλεσμα.

   

Περισσότερα στο κεντρικό μας website:

www.kapositas.gr